Ja han arribat els bolets...
M’encanta sortir a buscar-ne (i sobretot trobar-ne). Per aquests voltants hi ha rovellons, fredolics, llenegues negres, camagrocs...
No sabria dir quins m’agraden més, perquè cadascun té el seu punt especial. Els he cuinat de moltes maneres: fregits amb all i julivert, amb truita, amb fricandó, amb arròs...i també he provat receptes més elaborades.
Avui us en poso una d’aquestes: unes albergínies farcides de fredolics i formatges havarti i roquefort.
M’encanta sortir a buscar-ne (i sobretot trobar-ne). Per aquests voltants hi ha rovellons, fredolics, llenegues negres, camagrocs...
No sabria dir quins m’agraden més, perquè cadascun té el seu punt especial. Els he cuinat de moltes maneres: fregits amb all i julivert, amb truita, amb fricandó, amb arròs...i també he provat receptes més elaborades.
Avui us en poso una d’aquestes: unes albergínies farcides de fredolics i formatges havarti i roquefort.
Ingredients: Albergínies
Ceba
Fredolics
Llet
Farina
Mantega
Formatge havarti
Formatge roquefort
Sal, pebre i nou moscada
Formatge ratllat
Fredolics
Llet
Farina
Mantega
Formatge havarti
Formatge roquefort
Sal, pebre i nou moscada
Formatge ratllat
Preparació:
Rentem les albergínies i les tallem per la
meitat longitudinalment.
Hi fem uns talls, les posem a una safata, hi tirem una mica d’oli per sobre i les coem al forn a 180 ºC.
Hi fem uns talls, les posem a una safata, hi tirem una mica d’oli per sobre i les coem al forn a 180 ºC.
Un cop cuites, les buidem i piquem la "carn" que hem tret.
A una paella amb oli sofregim la ceba tallada petita.
Un cop cuita, afegim els fredolics. Ho sofregim una mica i hi afegim la "carn" de les albergínies. Hi tirem sal i pebre i ho coem una mica tot junt.
Un cop cuita, afegim els fredolics. Ho sofregim una mica i hi afegim la "carn" de les albergínies. Hi tirem sal i pebre i ho coem una mica tot junt.
Fem una beixamel amb la
mantega, la farina, la llet i la nou moscada (la proporció és de dues
cullerades de farina per mig litre de llet).
Un cop feta, hi afegim els formatges havarti i el roquefort esmicolats. Ho remenem fins que el formatge s'hagi defest.
Un cop feta, hi afegim els formatges havarti i el roquefort esmicolats. Ho remenem fins que el formatge s'hagi defest.
Omplim les albergínies amb la
barreja de bolets i les cobrim amb la beixamel de formatge.
Les cobrim de formatge ratllat i les gratinem.
Les cobrim de formatge ratllat i les gratinem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada