dissabte, 9 de novembre del 2013

Calamarcets amb tinta

Diuen que la salsa feta amb tinta és l’unica salsa negra de la cuina. No sé si és cert, però el que sí sé és que té un gust únic, diferent de qualsevol altra salsa. I està boníssima!. Tot i que el primer cop que la tastes potser ho fas amb una mica de recel, per això del color negre, un cop l’has provat ja no t’hi pots ressistir...

L’altre dia En Jordi, el meu peixeter, tenia calamarcets de platja a la parada. Preciosos. Feia temps que no en portava (almenys els dies que jo hi havia anat), o sigui que quan els vaig veure no vaig tenir cap dubte: els havia de fer amb tinta!. I aquí els teniu...







Ingredients:   calamarcets 
                       ceba 
                       alls 
                       sal i pebre negre


Elaboració:

Netegem els calamarcets, procurant que no ens “saltin” les ales, i els deixem a una  escorredora. 




Per treure les bosses de la tinta les estirem amb cura perquè no se’ns trenquin. 




Les posem al morter.





Salem els calamarcets i els farcim amb les potes (i les ales).

Tallem la ceba (força ceba) a trossets petits. No cal fer-la tan petita com quan fem arròs o fidueà perquè després la trinxarem. Tallem els alls a làmines.

Posem la ceba i l’all a una cassola amb oli i la sofregim a foc lent.

Mentrestant. tirem una mica de sal gruixuda al morter i amb la mà de morter aixefem les bosses de tinta. 





Afegim una mica d’aigua i ho barregem tot bé.






Quan la ceba i l’all estiguin rossos, hi aboquem la tinta. Afegim més aigua al morter per recollir les restes de tinta i l’aboquem a la cassola. Ho remenem fins que quedi ben barrejat. (La quantitat d’aigua a afegir dependrà de si volem fer la salsa més o menys espessa. A mí m’agrada una mica espessa, però això va a  gustos!). 




Posem sal i pebre negre i ho deixem coure a foc lent uns 10’.

Passat aquest temps, aboquem la salsa a un pot i la trinxem amb la batedora fins que ens quedi ben fina. La tornem a posar a la cassola. 




Hi afegim els calamarcets i ho deixem coure tot junt uns 10’ més com a mínim. 






Si la salsa ens ha quedat massa clara per al nostre  gust, la podem espessir afegint una cullerada de maizena dissolta en una mica d’aigua, i si la volem més líquida, hi afegim aigua.

Queden millor fets d’un dia per l’altre.






Bon profit!



1 comentari:

  1. No els he cuinat mai així! Em guardo la recepta! Els calamarcets de platja són immillorable, i no tenen res a veure amb els que venen de l'Atlàntic! Una abraçada!

    ResponElimina