diumenge, 7 d’agost del 2016

Bunyols d'albergínia


Aquest és un dels meus plats preferits, també del receptari familiar. No el faig gaire sovint, perquè porta força calories, però és tan bo, que cada estiu n'he de fer un parell de cops, quan les albergínies estan en plena temporada... 

Els podem menjar com a primer plat o com a acompanyament del tall. Si us agraden les albergínies els heu de provar: no us en penedireu!








Ingredients:   1 albergínia (millor si és allargada)
                       10 o 12 cullerades de farina
                       aigua
                       1 ou
                       sal

(la quantitat d’albergínia i de farina dependrà dels bunyols que vulguem fer)

 
Preparació:

Rentem bé l’albergínia i la tallem a rodanxes d’aproximadament ½ cm. 


 


 

Les salem i les posem a una escorredora una bona estona perquè deixin anar l’aigua. 

 



Per fer la pasta de bunyol, posem la farina a un bol gran o una enciamera i hi afegim un bon raig d’aigua. Ho remenem bé amb una forquilla fins que ens quedi una massa uniforme, sense grumolls. 

És millor no posar d’entrada molta aigua, perquè no ens quedi la pasta massa clara. Anem afegint aigua poc a poc i anem remenant fins aconseguir la consistència adient (ni massa clara ni massa espessa).

Separem el rovell de la clara. 

Afegim el rovell a la massa i remenem. 




Posem sal, tenint en compte que cal salar només la massa, perquè l’albergínia ja porta sal.

Muntem la clara a punt de neu. L’afegim a poc a poc a la pasta, remenant amb cura perquès s’incorpori bé però no baixi.





Ara ja podem fer els bunyols.

Posem una paella al foc amb força oli. No hem d’estalviar oli, perquè el que ens sobri el podem colar i fer-lo servir per fregir alguna altra cosa un altre dia.

Aixuguem les rodanxes d’albergínia amb paper de cuina per treure’ls-hi l’excés d’aigua. En posem unes quantes al recipient on tenim la pasta de bunyol i ho remenem, perquè quedin ben impregnades.





Quan l’oli estigui ben calent, amb una cullera anem agafant rodanxes d’albergínia amb una mica de pasta i les tirem dins la paella. 






Quan els bunyols estiguin cuits de la banda de baix, els tombem perquè se’ns coguin de l’altra banda. 

Un cop cuits, els posem a sobre de paper de cuina per escórrer l’excés d’oli.

...I ja ens els podem menjar!




Ja veureu què bons!


1 comentari: