El
nom d’aquesta recepta l’ha posat el Josep Maria, el meu marit...
L’altre dia estava rumiant quines postres podia fer que no em donessin gaire feina. També feia dies que anava donant voltes a què fer amb un parell de pots de crema de castanyes que m’han regalat darrerament dues persones diferents (ja és casualitat!).
Vaig pensar en fer una panna cotta de castanyes, però ja n’havia fet una de xocolata feia poc (tinc pendent de penjar la recepta...).
Aleshores vaig recordar la copa de mousse de mascarpone i xocolata que faig de vegades i se’m va acudir fer una cosa similar però canviant el mascarpone per panna cotta de castanyes... i va quedar molt bé!.
Li vaig preguntar al meu marit com podia anomenar aquesta recepta i ell em va dir que com que se m’havia acudit a mí, li havia de posar Marta cotta...
I aquí la teniu!
L’altre dia estava rumiant quines postres podia fer que no em donessin gaire feina. També feia dies que anava donant voltes a què fer amb un parell de pots de crema de castanyes que m’han regalat darrerament dues persones diferents (ja és casualitat!).
Vaig pensar en fer una panna cotta de castanyes, però ja n’havia fet una de xocolata feia poc (tinc pendent de penjar la recepta...).
Aleshores vaig recordar la copa de mousse de mascarpone i xocolata que faig de vegades i se’m va acudir fer una cosa similar però canviant el mascarpone per panna cotta de castanyes... i va quedar molt bé!.
Li vaig preguntar al meu marit com podia anomenar aquesta recepta i ell em va dir que com que se m’havia acudit a mí, li havia de posar Marta cotta...
I aquí la teniu!
Ingredients
(per a 2 copes):
Per a la
base: 10 galetes maria
mantega
Per a la capa de xocolata: 100 ml de nata per
muntar (35% MG)
50 g de xocolata (jo vaig fer servir Nestlé postres)
Per a la
panna cotta de castanyes: 200 ml de llet
200 ml de nata líquida (35% MG)
2
làmines de gelatina (jo gelatina Vahiné)
3 cullerades de crema de
castanyes
cacau pur en pols per decorar (jo vaig fer servir cacau Valor)
Vaig
calcular les quantitats a ull, i em van sortir 2 copes grans, però amb aquestes
quantitats se’n poden fer ben bé 3 de mitjanes.
Preparació:
Primer fem la base
de galetes:
Trenquem les galetes a trossets i les posem a la
picadora juntament amb la mantega. Les trinxem fins que quedin com una pasta.
Repartim aquesta pasta pel fons de les copes apretant una
mica amb una cullera per formar una base.
Ho posem a
la nevera.
Ara fem la crema de xocolata:
Posem la nata líquida en un caçó al foc
(foc fluix) i hi afegim la xocolata tallada a trossos.
Anem remenant fins que
la xocolata s’hagi desfet del tot i ens quedi una crema fina.
Ho treiem del foc
i ho deixem refredar una mica.
Treiem les copes de la nevera i hi aboquem la
xocolata fosa repartint-la bé per cobrir tota la base de galeta.
Ho tornem a posar
a la nevera.
Fem la panna cotta:
Posem les fulles de gelatina a un bol amb una
mica d’aigua per hidratar-les.
A un caçó posem la nata líquida i la llet. Ho
remenem bé i ho posem al foc fluix fins que arrenqui el bull.
Quan veiem que
comença a bullir, treiem el caçó del foc. Escorrem la gelatina hidratada amb la
mà i l’afegim.
Remenem bé fins que es desfaci.
Afegim la crema de castanyes i ho
barregem fins aconseguir una mescla homogènia.
Treim les copes de la nevera i hi
aboquem la panna cotta de castanyes. Com que la xocolata no s’ha solidificat
del tot, es barregerà una mica amb la panna cotta.
Deixem refredar i quan
estinguin fredes del tot les posem a la nevera, deixant-les com a mínim 4 o 5
hores. (Millor si les fem d’un dia per a l’altre).
Al moment de servir-les, les
empolsinem amb el cacau en pols.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada