dilluns, 10 d’octubre del 2016

Quiche d'espàrrecs de marge i salmó fumat


Portava temps sense fer cap quiche, així que l’altre dia vaig pensar que en podia fer una amb els espàrrecs que havia trobat (el mes d’octubre!!!). 

Per donar-li una mica més de cos, hi vaig posar també una mica de salmó fumat que tenia a la nevera... 

Va quedar molt bona!.





Ingredients: 

Per a la pasta brisa:  150 g de farina
                                75g de mantega o margarina
                                3 cullerades d’aigua
                                Un pessic de sal 

(amb aquestes quantitats ens sortirà massa per folrar un motlle de 22 cm de diàmetre) 

(podem fer servir una làmina de pasta brisa de la que venen feta al súper, però és fàcil i ràpida de fer i crec que el resultat val la pena. També podem fer servir una làmina de pasta de full) 


Per al farciment:   Un grapat d’espàrrecs de marge 
                           100 g de salmó fumat
                           2 ous 
                           2 gots de llet (podem posar llet normal o llet evaporada)
                           sal, pebre negre i nou moscada








 Preparació: 

Posem a escalfar el forn (dalt i baix) a 180 ºC.

Folrem amb paper de forn un motlle de tarta.

Primer de tot fem la pasta brisa: 

Posem la farina fent rotllana sobre el marbre ben net o en un recipient ample i baix (jo faig servir una enciamera) i tota la resta d’ingredients al mig. 

Ho anem barrejant tot amb els dits, com si ho esmicolessim, de manera que poc a poc tota la farina quedi humida i s’ajunti ella sola amb facilitat, sense forçar-la. 

Un cop unida i gairebé sense treballar-la, funyim la massa unes 3 o 4 vegades amb la palma de la mà i fem una bola. La deixem reposar 5 o 10 minuts a la nevera.

Mentrestant, rentem els espàrrecs i els tallem amb les mans (només aprofitarem la part de dalt, la que podem trencar bé amb les mans. La resta és massa dura!). Els aixuguem una mica amb paper de cuina (perquè no ens esquitxin!). 

Posem un raig d’oli a una paella i hi sofregim una mica els espàrrecs amb un polsim de sal (com que són molt prims, es couen de seguida). 

Els treiem i els deixem escórrer en un colador o sobre paper de cuina.

Posem una mica de farina sobre el marbre ben net i extenem la pasta brisa amb l’ajut d’un corró, fins deixar-la ben fina. 

La posem al motlle, de manera que cobreixi tot el fons i els laterals. 





Punxem la massa amb una forquilla, la cobrim amb més paper de forn i hi posem un bon grapat de cigrons o mongetes seques perquè la massa no s’infli. (Jo guardo una barreja de cigrons i mongetes en una bossa per fer servir cada vegada que faig quiche). 





Ho posem a coure al forn uns 8 o 10’. Passat aquest temps, la treiem del forn i la reservem. (Si la massa se’ns ha inflat una mica, la fem baixar apretant amb el palmell de la mà).

Mentrestant preparem el farciment:

Tallem el salmó amb un ganivet a trossets petits. 





Batem els ous en un bol gros  amb la batedora de varetes (així queden molt escumosos). 

Hi afegim la llet, sal, pebre i nou moscada i ho remenem bé. 

Després hi afegim els espàrrecs i el salmó i ho barregem fins que quedi tot ben integrat.

Aboquem la barreja al motlle. 






Ho posem al forn a 180ºC fins que veiem que ha quallat i ha agafat una mica de color (uns 25 o 30’, però el temps pot variar segons el forn, o sigui que cal anar controlant).





Ho deixem refredar una mica i ja la podem desemmotllar i servir.






Tant si ens la mengem calenta com freda està boníssima!!!
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada