La temporada de bolets tot just comença al Baix LLobregat...
El resultat de la nostra primera expedició boletaire d’aquest any ha estat un plat de rovellons.
Vaig pensar que podia aprofitar per fer un arròs de muntanya, i aquí el teniu:
Tallem les salsitxes a rodanxes i el pernil a trossets.
Trinxem la ceba ben petita i l’all a làmines i ho sofregim a foc lent a una paella amb una mica d¡’oli.
Quan estigui cuit, afegim les salsitxes, el pernil i els rovellons. Ho deixem uns minuts, remenant de tant en tant, fins que veiem que les salsitxes estan cuites.
Aleshores afegim el tomàquet ratllat.
Ho deixem coure tot junt uns minuts.
Mentrestant posem l’aigua a bullir amb una branqueta de farigola.
Encenem el forn i l’escalfem fins a 180ºC.
Quan el forn estigui calent i l’aigua bulli, tirem l’arròs a la paella i hi donem unes quantes voltes.
Posem tota la barreja a la cassola de fang i hi tirem l’aigua bullent colada.
Posem sal i pebre.
Ho remenem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Aleshores tapem la cassola i la posem al forn 16’ (o el temps que ens indiquin les instruccions de l’arròs que fem servir).
Passat aquest temps, treiem la cassola del forn i la deixem reposar 5’.
I ja està a punt per menjar!.
El resultat de la nostra primera expedició boletaire d’aquest any ha estat un plat de rovellons.
Vaig pensar que podia aprofitar per fer un arròs de muntanya, i aquí el teniu:
Ingredients: rovellons
6 salsitxes (de la Xarcuteria Planas, de Corbera, és clar)
pernil ibèric
arròs bomba
1 ceba
2 grans d'all
1 tomàquet madur
julivert
farigola
aigua
oli, sal i pebre negre
Preparació:
Triem els rovellons i els posem a una paella a foc lent perquè donin l’aigua. Quan s’hagi evaporat tota l’aigua, els retirem del foc.
6 salsitxes (de la Xarcuteria Planas, de Corbera, és clar)
pernil ibèric
arròs bomba
1 ceba
2 grans d'all
1 tomàquet madur
julivert
farigola
aigua
oli, sal i pebre negre
Preparació:
Triem els rovellons i els posem a una paella a foc lent perquè donin l’aigua. Quan s’hagi evaporat tota l’aigua, els retirem del foc.
Tallem les salsitxes a rodanxes i el pernil a trossets.
Trinxem la ceba ben petita i l’all a làmines i ho sofregim a foc lent a una paella amb una mica d¡’oli.
Quan estigui cuit, afegim les salsitxes, el pernil i els rovellons. Ho deixem uns minuts, remenant de tant en tant, fins que veiem que les salsitxes estan cuites.
Aleshores afegim el tomàquet ratllat.
Ho deixem coure tot junt uns minuts.
Mentrestant posem l’aigua a bullir amb una branqueta de farigola.
Encenem el forn i l’escalfem fins a 180ºC.
Quan el forn estigui calent i l’aigua bulli, tirem l’arròs a la paella i hi donem unes quantes voltes.
Posem tota la barreja a la cassola de fang i hi tirem l’aigua bullent colada.
Posem sal i pebre.
Ho remenem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Aleshores tapem la cassola i la posem al forn 16’ (o el temps que ens indiquin les instruccions de l’arròs que fem servir).
Passat aquest temps, treiem la cassola del forn i la deixem reposar 5’.
I ja està a punt per menjar!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada