Aquesta
recepta és un clàssic.
A més, és d’aquells plats que crec que cadascú el fa una
mica a la seva manera. La meva germana, per exemple, hi posa vermut blanc en
lloc de vi, i la veritat és que també hi va molt bé...
Sigui com sigui, no és
gens defícil de fer i sempre surt bonísssim!
Ingredients: cloïsses
1 ceba de figueres
2 grans d’all
Tomàquets madurs
Vi blanc
Farina o maizena
Julivert
Sal i pebre negre
1 fulla de llorer
Preparació:
Una bona estona abans de començar a cuinar posem les cloïsses en un recipient amb aigua i força sal perquè deixin anar la sorra que puguin tenir.
Tallem la ceba ben petita.
Ratllem el tomàquet.
Tallem els alls a trossets.
Trinxem el julivert.
A una paella amb oli, sofregim a poc a poc la ceba, a foc fluix, amb la fulla de llorer.
Quan estigui gairebé cuita, hi afegim els alls trinxats. Ho deixem coure un parell de minuts i hi afegim una cullerada petita de farina. Remenem bé perquè no quedin grumolls i aboquem el vi blanc.
Ho barregem bé.
Quan s’hagi evaporat el vi, afegim el tomàquet ratllat, sal i pebre i ho deixem coure tot junt una estona, remenant de tant en tant.
Mentrestant aboquem les cloïsses a un colador i les rentem bé a sota l’aixeta.
Posem el sofregit a una cassola
i hi afegim les cloïsses.
Tapem la cassola i l’anem sacsejant de tant en tant fins que s’hagin obert.
Aleshores afegim el julivert picat i ja ho tenim a punt!
1 ceba de figueres
2 grans d’all
Tomàquets madurs
Vi blanc
Farina o maizena
Julivert
Sal i pebre negre
1 fulla de llorer
Preparació:
Una bona estona abans de començar a cuinar posem les cloïsses en un recipient amb aigua i força sal perquè deixin anar la sorra que puguin tenir.
Tallem la ceba ben petita.
Ratllem el tomàquet.
Tallem els alls a trossets.
Trinxem el julivert.
A una paella amb oli, sofregim a poc a poc la ceba, a foc fluix, amb la fulla de llorer.
Quan estigui gairebé cuita, hi afegim els alls trinxats. Ho deixem coure un parell de minuts i hi afegim una cullerada petita de farina. Remenem bé perquè no quedin grumolls i aboquem el vi blanc.
Ho barregem bé.
Quan s’hagi evaporat el vi, afegim el tomàquet ratllat, sal i pebre i ho deixem coure tot junt una estona, remenant de tant en tant.
Mentrestant aboquem les cloïsses a un colador i les rentem bé a sota l’aixeta.
Posem el sofregit a una cassola
i hi afegim les cloïsses.
Tapem la cassola i l’anem sacsejant de tant en tant fins que s’hagin obert.
Aleshores afegim el julivert picat i ja ho tenim a punt!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada