Aquesta
recepta és fruit de la improvisació, però ha resultat tot un èxit!.
Tenia dos calamars que havia comprat a la Sandra, la meva peixatera, i havia pensat fer-los a la planxa, darrera d’un plat de pasta. Però aleshores el Josep Maria, el meu marit, m’ha dit que feia temps que no feia arròs...
Com que tenia a la nevera unes carxofes que calia gastar, se m’ha acudit que podia fer un arròs a la cassola amb els calamars i les carxofes.
I ha resultat una combinació de gustos excel·lent!. Segur que el torno a fer aviat!.
Tenia dos calamars que havia comprat a la Sandra, la meva peixatera, i havia pensat fer-los a la planxa, darrera d’un plat de pasta. Però aleshores el Josep Maria, el meu marit, m’ha dit que feia temps que no feia arròs...
Com que tenia a la nevera unes carxofes que calia gastar, se m’ha acudit que podia fer un arròs a la cassola amb els calamars i les carxofes.
I ha resultat una combinació de gustos excel·lent!. Segur que el torno a fer aviat!.
Ingredients: 2 calamars
4 Carxofes
1 Ceba
3 Alls
2 Tomàquets madurs
Arròs bomba
Sal I pebre negre
Aigua
4 Carxofes
1 Ceba
3 Alls
2 Tomàquets madurs
Arròs bomba
Sal I pebre negre
Aigua
Elaboració:
Netegem els calamars i els tallem a rodanxes. Tallem les aletes per la meitat i les potes a trossos.
Treiem les fulles dures de les carxofes i les tallem en quatre trossos. Les salem, les enfarinem i les fregim. Les reservem.
Tallem la ceba ben petita i els alls a trossets.
Ratllem el tomàquet.
Netegem els calamars i els tallem a rodanxes. Tallem les aletes per la meitat i les potes a trossos.
Treiem les fulles dures de les carxofes i les tallem en quatre trossos. Les salem, les enfarinem i les fregim. Les reservem.
Tallem la ceba ben petita i els alls a trossets.
Ratllem el tomàquet.
A una paella amb oli sofregim a foc molt lent
la ceba i els alls.
Quan la ceba estigui transparent, hi afegim els calamars i hi donem un parell de voltes.
Hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure tot junt, remenant de tant en tant.
Quan el tomàquet estigui cuit afegim les carxofes, ho barregem tot bé i ho deixem coure una mica.
Mentrestant posem l’aigua a bullir (la quantitat dependrà de l’arròs que fem servir, però normalment per a l’arròs bomba és de 3 tasses d’aigua per cada tassa d’arròs).
Encenem el forn i l’escalfem fins a 180ºC.
Quan el forn estigui calent i l’aigua bulli, posem el sofregit i l’arròs a la cassola de fang i hi donem un parell de voltes.
Hi afegim l’aigua, sal i pebre.
Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Aleshores ho tapem amb paper d’alumini i ho posem al forn 16’ (o el temps que ens indiqui l’arròs que fem servir).
Passat aquest temps, treiem la cassola del forn, ho deixem reposar una mica, i a menjar...
Ho repeteixo: boníssim!!!!
Quan la ceba estigui transparent, hi afegim els calamars i hi donem un parell de voltes.
Hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure tot junt, remenant de tant en tant.
Quan el tomàquet estigui cuit afegim les carxofes, ho barregem tot bé i ho deixem coure una mica.
Mentrestant posem l’aigua a bullir (la quantitat dependrà de l’arròs que fem servir, però normalment per a l’arròs bomba és de 3 tasses d’aigua per cada tassa d’arròs).
Encenem el forn i l’escalfem fins a 180ºC.
Quan el forn estigui calent i l’aigua bulli, posem el sofregit i l’arròs a la cassola de fang i hi donem un parell de voltes.
Hi afegim l’aigua, sal i pebre.
Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Aleshores ho tapem amb paper d’alumini i ho posem al forn 16’ (o el temps que ens indiqui l’arròs que fem servir).
Passat aquest temps, treiem la cassola del forn, ho deixem reposar una mica, i a menjar...
Ho repeteixo: boníssim!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada