diumenge, 5 de novembre del 2017

Arròs negre amb calamarsons


Fa molts dies que no penjo cap recepta al blog... No és que no hagi cuinat, és que he estat molt atrafegada entre la feina i la mudança: ens hem canviat de pis, amb tot l’enrenou que això comporta. Però ha valgut la pena!. Pel que fa al tema cuina, ara en tinc una de més gran, amb més espai i amb unes vistes espectaculars!. 

L’altre dia la Sandra, la meva peixatera, tenia uns calamarsons molt macos i vaig comprar-ne uns quants. Havia pensat de fer-los amb tinta, però a l’hora de la veritat vaig decidir que podien anar molt bé per fer un arròs negre... I no em vaig equivocar!. La veritat és que va quedar molt bo...

He fet aquest arròs amb cassola de fang, com sempre, però aquest cop no l’he cuit al forn. Aquí us deixo la recepta...









Ingredients:    ½ kg de calamarsons (amb la seva tinta)
                        1 ceba de figueres
                        3 alls 
                        2 tomàquets madurs 
                        arròs bomba
                        sal i pebre negre
                        aigua


Elaboració:

Netegem els calamarsons, separant les bosses de la tinta.

Els posem a una escorredora i les bosses de tinta al morter.




Tallem els calamarsons en dos o tres trossos. 

Tallem la ceba ben petita i els alls a trossets.

Ratllem el tomàquet. 

A una paella amb oli sofregim a foc molt lent la ceba i els alls. Quan la ceba estigui transparent, hi afegim els calamarsons i hi donem un parell de voltes. 

Hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure tot junt, remenant de tant en tant.

Mentrestant posem l’aigua a bullir (la quantitat dependrà de l’arròs que fem servir, però normalment per a l’arròs bomba és de 3 tasses d’aigua per cada tassa d’arròs).

Posem una mica de sal gruixuda al morter i aixafem les bosses de tinta amb la mà de morter.




Quan l’aigua bulli, posem el sofregit i l’arròs a la cassola de fang i hi donem un parell de voltes.

Aboquem una mica d’aigua al morter i ho remenem fins que se’ns barregi bé la tinta. 

Tirem l’aigua amb la tinta, colada, a la cassola. 

Hi afegim la resta de l’aigua, sal i pebre. 

Ho remenem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. 




Ho deixem coure 16’ (o el temps que ens indiqui l’arròs que fem servir). 

Passat aquest temps, apaguem el foc i ho deixem reposar una mica. 


  

I a dinar!


 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada