dissabte, 31 de març del 2018

Lluç amb nata i ametlles

Aquest és un plat del receptari familiar. Crec que va ser la meva tieta Margarita (una gran cuinera!) qui li va passar la recepta a la meva mare...

És un plat fàcil de fer i amb un resultat molt vistós. I malgrat el que pugui semblar, queda molt lleuger. 

Jo vaig fer només la part del tronc del lluç, perquè érem dos. Però si es fa amb el lluç sencer, queda espectacular!.
Els espinacs són opcionals, però jo trobo que donen color i un toc al plat...









Ingredients:    Lluç de palangre, sencer i sense espina
                        200 g nata líquida (35% MG)
                        50 g d'ametlles torrades
                        200 g d’espinacs congelats 


Hem de demanar al peixater (o peixatera) que ens tregui el cap i l’espina del lluç i ens deixi els dos lloms sencers. El cap i l’espina els podem congelar i aprofitar-los un altre moment per fer una sopa o un fumet...


Elaboració: 

Escalfem el forn a 200 ºC. 

Descongelem els espinacs. 

Els escorrem bé, els salem i els passem una mica per la paella amb una gota d’oli perquè s’evapori tota l’aigua. 

Els posem al fons d’una safata d’anar al forn, fent un llit per al lluç.





Muntem la nata. 

Piquem les ametlles amb el morter (no les trinxem amb la picadora perquè ens quedarien com una pasta, i volem que es trobin els trossets).




Salem els dos lloms del lluç i ajuntem les dues meitats, deixant-lo tancat. 

El posem a sobre dels espinacs.





Repartim la nata per sobre el lluç, fent una capa d’aproximadament 1 cm de gruix. 

La nata que ens quedi, la posem al fons de la safata, al voltant del lluç.

Escampem les ametlles per sobre la nata.




Ho posem al forn fins que el lluç estigui cuit (mitja hora com a mínim, segons els forn).

I ja el tenim a punt!



 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada