diumenge, 11 de març del 2018

Sardines marinades


Havia menjat sardines marinades en algun restaurant i m’havien agradat molt. O sigui que vaig fer una recerca per la xarxa per trobar la recepta i provar de fer-les a casa. La veritat és que són fàcils de preparar. L’única pega és que treure l’espina de les sardines és una mica entretingut... Però el resultat val la pena!. 






Ingredients:    Sardines grosses
                        Vinagre de xerès rebaixat amb aigua (o vinagre de vi blanc)
                        Tomàquet madur
                        Ceba tendra
                        Oli d'oliva
                        Sal i pebre negre 

A les receptes que vaig trobar feien servir vinagre de vi blanc. Com que jo no en tenia vaig posar vinagre de xerès rebaixat amb aigua. 


Elaboració: 

Primer de tot hem de fer una salmorra per dessagnar les sardines i salar-les: 

Escalfem 500 ml d’aigua i hi afegim 50 g de sal. Ho remenem bé fins que la sal s’hagui dissolt i ho deixem refredar.

Mentrestant netegem les sardines. 






Treiem el cap, les tripes i les escates. Treiem l’espina i en fem dos filets de cadascuna.

Posem els filets de sardina en un recipient i els cobrim amb la salmorra freda. 

Ho deixem 5’. 

Treiem les sardines de la salmorra i les posem a un altre recipient cobertes amb el vinagre. 

Les deixem 30’.

Escorrem els filets de sardina i els esbandim amb una mica d’aigua. 

Els aixuguem amb paper de cuina. 

Els posem a un altre recipient cobertes d’oli d’oliva, i les reservem fins al moment de servir.

Tallem el tomàquet a daus, retirant les llavors. 

Tallem la ceba a trossets petits.

Una estona abans de servir-los, posem els filets a una safata i els cobrim amb una mica de l’oli de maceració. 

Salem els trossets de tomàquet i de ceba i els repartim per sobre els filets. 

Ho empolsinem amb una mica de pebre negre i ja ho tenim a punt!.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada