Havia
menjat sardines marinades en algun restaurant i m’havien agradat molt. O sigui
que vaig fer una recerca per la xarxa per trobar la recepta i provar de fer-les
a casa. La veritat és que són fàcils de preparar. L’única pega és que treure
l’espina de les sardines és una mica entretingut... Però el resultat val la
pena!.
Ingredients: Sardines grosses
Vinagre de xerès rebaixat amb aigua (o vinagre de vi blanc)
Tomàquet madur
Ceba tendra
Oli d'oliva
Sal i pebre negre
A les receptes que vaig trobar feien servir vinagre de vi blanc. Com que jo no en tenia vaig posar vinagre de xerès rebaixat amb aigua.
Elaboració:
Primer de tot hem de fer una salmorra per dessagnar les sardines i salar-les:
Escalfem 500 ml d’aigua i hi afegim 50 g de sal. Ho remenem bé fins que la sal s’hagui dissolt i ho deixem refredar.
Mentrestant netegem les sardines.
Treiem el cap, les tripes i les escates. Treiem l’espina i en fem dos filets de cadascuna.
Posem els filets de sardina en un recipient i els cobrim amb la salmorra freda.
Ho deixem 5’.
Treiem les sardines de la salmorra i les posem a un altre recipient cobertes amb el vinagre.
Les deixem 30’.
Escorrem els filets de sardina i els esbandim amb una mica d’aigua.
Els aixuguem amb paper de cuina.
Els posem a un altre recipient cobertes d’oli d’oliva, i les reservem fins al moment de servir.
Tallem el tomàquet a daus, retirant les llavors.
Tallem la ceba a trossets petits.
Una estona abans de servir-los, posem els filets a una safata i els cobrim amb una mica de l’oli de maceració.
Salem els trossets de tomàquet i de ceba i els repartim per sobre els filets.
Ho empolsinem amb una mica de pebre negre i ja ho tenim a punt!.
Vinagre de xerès rebaixat amb aigua (o vinagre de vi blanc)
Tomàquet madur
Ceba tendra
Oli d'oliva
Sal i pebre negre
A les receptes que vaig trobar feien servir vinagre de vi blanc. Com que jo no en tenia vaig posar vinagre de xerès rebaixat amb aigua.
Elaboració:
Primer de tot hem de fer una salmorra per dessagnar les sardines i salar-les:
Escalfem 500 ml d’aigua i hi afegim 50 g de sal. Ho remenem bé fins que la sal s’hagui dissolt i ho deixem refredar.
Mentrestant netegem les sardines.
Treiem el cap, les tripes i les escates. Treiem l’espina i en fem dos filets de cadascuna.
Posem els filets de sardina en un recipient i els cobrim amb la salmorra freda.
Ho deixem 5’.
Treiem les sardines de la salmorra i les posem a un altre recipient cobertes amb el vinagre.
Les deixem 30’.
Escorrem els filets de sardina i els esbandim amb una mica d’aigua.
Els aixuguem amb paper de cuina.
Els posem a un altre recipient cobertes d’oli d’oliva, i les reservem fins al moment de servir.
Tallem el tomàquet a daus, retirant les llavors.
Tallem la ceba a trossets petits.
Una estona abans de servir-los, posem els filets a una safata i els cobrim amb una mica de l’oli de maceració.
Salem els trossets de tomàquet i de ceba i els repartim per sobre els filets.
Ho empolsinem amb una mica de pebre negre i ja ho tenim a punt!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada